Educatie

Ik schrijf, ontwikkel en begeleid educatief materiaal. Ik ben betrokken geweest bij alle niveaus van onderwijs. Van vroege schoolverlaters en basis onderwijs tot HBO’s en de universiteit.

In de productie van dit materiaal ga ik de diepte in om van daaruit materiaal te maken dat creatief is en aansluit bij de doelgroep.

Toolkit Samen Helen

Toolkit voor partnerondersteuning na seksueel geweld. Over wat seksueel geweld is, wat de impact ervan kan zijn op psychisch, sociaal-emotioneel en seksueel vlak en hoe overlevers daarmee kunnen omgaan. Ook biedt de toolkit informatie over wat je als partner moet weten en kunt doen voor jezelf en je geliefde.

I.s.m. Legien Warsosemito-Schenk en Fonds Slachtoffer Hulp

Voorbereiding hbo

Mbo keuzedeel voor Eduactief. Lesmethode ontwikkeld en geschreven om mbo-studenten te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken.

I.s.m. Edu'Actief en Eric van de Luytgaarden

Het project

Een compacte project managment aanpak, sterk praktijk gericht. Dit boek heb ik overgenomen van Jan Verhaar en heb ik voorzien van een revisie ronde.

I.s.m. Jan Verhaar en in opdracht van Boom lemma.

Calvijn College lessen reeks

Ontwikkeling van een lessenreeks over indentiteit. Gericht op het tegengaan van radicale gedachten. Met ruimte voor theater, fotografie, strips, vlogs en storytelling.


I.s.m. Bureau Barel

Your Future Online

Een EU-project met partners in Gent, Berlijn en Amsterdam. De methode ontwikkeling gecoördineerd en de inhoud geschreven.


I.s.m. Dw-rs, maroc.nl, PAJ en Radio 106,5

Anne Frank Stichting

Divers les materiaal, voor het basis onderwijs, om het gesprek over diversiteit in de klas aan te gaan.


I.s.m. Anne Frank Stichting

Hulpverlening
na seksueel misbruik

Dit boek van Ivonnen Meeuwsen meegelezen en gadviseerd. Ik ben trots dat ik hieraan heb kunnen bijdragen.


Spotonlearning

Mee ontwikkeld aan online lessen over ondernemerschap.

I.s.m. Eelco Kraft

Presentaties

Met regelmaat geef ik presenataties of lessen over de beeldproductie en de kracht van creatieve communicatie.Docentschap

Tussen 2009 en 2012 gaf ik les op Hogeschool Inholland. Het projectmatig onderwijs en de begeleiding van projectgroepen zit nog steeds in mijn bloed.


Aanvulling

Naast het schrijven van materiaal werk ik ook geregeld aan de aanvulling van betstaand materiaal. Dat kan met beeld en met creatieve werkvormen.

Mijn achtergrond

Educatie is een passie. Tijdens mijn studie sociologie zat ik al in meerdere onderwijscommisies en de studenten-raden. Waarnaast ik alle voorlichtings dagen deed. En van 2009 tot 2012 gaf ik les op Hogeschool Inholland waarvoor ik mijn lesbevoegdheid heb gehaald.

Het schrijven van les materiaal begon in 2012 toen ik twee projectmanagement boeken van Jan Verhaar overnam. Dit kreeg opvolging met een mbo-keuzendeel dat ik voor Edu'Actief schreef. En begin 2020 heb ik de tookit genderbewust lesgeven afgerond voor Emancipator. Verder werkte ik de laatste jaren mee aan meerder online lesmethoden..

Ik werkte aan een multidisciplinaire lessenreeks rond identiteid voor het Calvijn College. En ontwikkelde met de Anne Frank Stichting divers lesmateriaal.

Gelukkig sta ik ook soms nog voor groepen waarbij ik lessen en workshops geef over beeldproductie, beeld gebruik en/of project management. Samen met mijn partner spreken wij ook regelmatig in het openbaar over seksueel geweld en het belang om hier als samenleving meer aandacht aan te besteden.

Diensten

  • Les geven
  • Les methode ontwikkelen
  • Schrijven van lesmateriaal
  • Herschrijven van lesmateriaal
  • Visueel aanvullen van lesmateriaal
  • Meelezen en inhoudelijk redigeren
  • Presentaties, lezingen en lessen